Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
A zapomniałem jeszcze o genach dominujących i recesywnych. Cechy jedno i wielogenowe. Choćby kolor teczowki, długi temat.Natura zabezpieczyła sie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
tak, ale dziedziczy sie cechy po dziadkach nie po rodzicach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
wrzeszczot napisał:
tak, ale dziedziczy sie cechy po dziadkach nie po rodzicach

Z dziedziczeniem cech jest jak z gra w totolotka. Nie pamietam dokładnie wszystkiego, genetyka to nie mój konik.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(pasja1987)
Wiking
Naprawdę świetnie,ze można jednak zebrać ludzi do rozmowy na skrajniejsze tematy. Ale lepiej spotkać sie i poprostu pogadać. Ciesze się, bo sama czuje się czasem jak "Freak". Z genetyka i naukami ścisłym jest niestety tak,ze możemy się tylko prześcigac tym kto co pamięta albo co wyczyta na bieżąco. Całe 6 lat ogarniam biochemie i genetyke a zapewniam,że w porównaniu do tego co wiedzą ludzie zamknieci w labolatoriach od wschodu do zachodu słońca to tylko namiastka wiedzy.... nie obrażając gazet typu fokus albo programów TV typu"dzień dobry" albo "pytanie na śniadanie" informacje poprzekrecane przekazywane są ludziom,którymi łatwo manipulować.
Jestem pod wrażeniem, że są osoby chętne do rozmów na tematy nir zwykle ciekawe (przynajmniej dla mnie).
Może warto było by się czasem spotkać w grupie i powymieniac wiedzą na różne tematy?
Co Wy na to?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(pasja1987)
Wiking
Naprawdę świetnie,ze można jednak zebrać ludzi do rozmowy na skrajniejsze tematy. Ale lepiej spotkać sie i poprostu pogadać. Ciesze się, bo sama czuje się czasem jak "Freak". Z genetyka i naukami ścisłym jest niestety tak,ze możemy się tylko prześcigac tym kto co pamięta albo co wyczyta na bieżąco. Całe 6 lat ogarniam biochemie i genetyke a zapewniam,że w porównaniu do tego co wiedzą ludzie zamknieci w labolatoriach od wschodu do zachodu słońca to tylko namiastka wiedzy.... nie obrażając gazet typu fokus albo programów TV typu"dzień dobry" albo "pytanie na śniadanie" informacje poprzekrecane przekazywane są ludziom,którymi łatwo manipulować.
Jestem pod wrażeniem, że są osoby chętne do rozmów na tematy nir zwykle ciekawe (przynajmniej dla mnie).
Może warto było by się czasem spotkać w grupie i powymieniac wiedzą na różne tematy?
Co Wy na to?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(pasja1987)
Wiking
Co Wy na to?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Cudownie czyta sie te dyskuje...

Czlowiek ktory odebral staranne wyksztalcenie rozmawia z czlowiekiem solidnie oczytanym (i to by byla ciekawa, ale zaledwie ciekawa lektura), ale wszystko okraszone zlotymi myslami trzciego uczestnika...

WYPAS, PO PROSTU WYPAS...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
WujekJanek napisał:

Czlowiek ktory odebral staranne wyksztalcenie rozmawia z czlowiekiem solidnie oczytanym (i to by byla ciekawa, ale zaledwie ciekawa lektura), ale wszystko okraszone zlotymi myslami trzciego uczestnika...

Uszczypliwosci odziedziczyłes po babci, dziadku czy listonoszu :-P
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Joseph napisał:
WujekJanek napisał:

Uszczypliwosci odziedziczyłes po babci, dziadku czy listonoszu :-P

Ja po prostu zly czlowiek jestem.

Ale nie mow, ze Tobie sie dyskuja nie spodobala
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Wszystkie trzy opcje sa prawdopodobne.
Zgłoś wpis